Selv de mindste fødder sætter sine spor i vores liv når vi er oplever at miste barnet og drømmen om graviditeten. Dette har jeg skrevet om i et blogindlæg til Lotte Pårup indehaver af Forogefter.dk 

Lotte Pårup skriver i sin indledning.

Dette indlæg er SÅ VIGTIGT OG VÆRDIFULDT ? Jeg mødte Karen på et af mine åndedrætskurser, hvor jeg bare kunne mærke, at Karen har fat i noget meget vigtigt, og at hun virkelig brænder for det hun kan og gør. Ikke mindst brænder hun for det, og jeg vil kraftigt anbefale hende, hvis du fornemmer en hjælpende hånd ?

 

********************************** 

 

Du var der lige og nu er du væk

Det er en traumatisk og ulykkelig begivenhed hvis du aborterer spontant, eller får foretaget en planlagt abort på grund af et dødt eller sygt foster. Det barn du har båret under dit hjerte var der lige, og nu er det væk.

Når du finder ud af at du er gravid danner du hurtigt bånd til det ufødte barn og en masse drømme og forventninger til livet som mor og til det lille barn opstår. Disse drømme og forventninger brister med tabet og det er meget smerteligt. Når vi har elsket og drømt er sorgen et vilkår når vi mister.

Den forbudte sorg

Hver tredje graviditet ender med en ufrivillig eller spontan abort i første trimester. Du kan opleve at det ikke regnes for noget og der er en forventning om at du bare skal op på hesten igen eller du kan få en kommentar som ”det var jo heldigt du ikke var længere i din graviditet”.

Det kan være svært at få lov til at sørge og du kan opleve at der ligefrem bliver stillet spørgsmålstegn ved din psykiske balance, når du græder over så ”lidt”.

Når du på denne måde mister en graviditet , før den nåede at blive et barn, mister du jo den fremtid, du allerede havde i dine drømme – drømme, som jo netop var i fuld gang med at blive til virkelighed, hvilket du tydeligt har mærket i din krop. Tabet er håndgribeligt og kan alligevel opleves svært at beskrive. Fordi du aldrig nåede at se barnet eller have mulighed for at skabe en historie sammen med barnet.

Forskningen viser tydeligt, at både moderen og faderen oplever dyb sorg, skyldfølelse og hjælpeløshed efter en ufrivillig abort. Der er en reel risiko for, at sorgen ender som en krisereaktion, hvis kvinden ikke bliver mødt af sin omverden i sin sorg.

Ikke overraskende ser man også, at kvinder, der har gennemlevet et tab, er mere angste under næste graviditet og oplever en usikkerhed omkring egen formåen. Den uforudsigelighed som pludselig har indfundet sig når man ikke kan stole på biologien og kroppen er stressende.

 

Ønsker du at læse mere, så tryk her og du vil få vist hele blogindlæget

Kender du ikke til Lotte Pårup kan jeg fortælle at hun er en af de dygtigste fagfolk jeg kender. Hun har en baggrund som fysioterapeut men har i dag egen virksomhed Den intelligente krop, og nødder med krop, bevægelse indenfor mange områder. Du kan se mere om Lotte her: Lotte Pårup 

 

Hvis du skulle ønske min hjælp er du altid velkommen til at kontakte mig til en GRATIS og uforpligtende samtale som du kan bestille her. Du har også mulighed for at se hvilke kurser jeg tilbyder her

 

Du er velkommen til at dele dette blogindlæg med dem du tænker kunne have gavn af det.