DU ER IKKE ALENE

.

.

.

Du er ikke alene…

 

.

.

.

Du er ikke ene om at have følelsen af at få revet din verden itu,

du kan få hjælp til at samle den igen

 

At mistet et spædbarn

Det kan være dybt traumatiserende at miste et spædbarn. Jeg ved det, fordi jeg hjælper kvinder med at finde et nyt ståsted efter, at de har mistet deres spædbarn. At miste et spædbarn uanset hvornår i graviditeten, det sker, berører vores inderste kerne og rykker ved vores grundopfattelse af tillid til vores krop og til verden. Følelser af meningsløshed, sorg, skyld og stor sårbarhed kan fylde meget.

 

Ufrivilligt barnløs

Som ufrivillig barnløs rammes man af en hvirvelvind af følelser, som kan være så svære at styre eller acceptere.  Skyld, jalousi, skam, vrede, magtløshed og stor fortvivlelse er blot nogle af de ord man kan sætte på.

 

Endelig gravid og angsten for at miste

Lykkes det endelig at blive gravid, er angsten alt overskyggende. Angsten for at miste, men også angsten for at åbne sit hjerte til det lille barn, der ligger i livmoderen, for sorgen over tidligere tab ligger i hjerte og krop. Tilliden til, at kroppen og verden vil os det bedste, er brudt og angsten er blevet et grundvilkår (fundament) i en ny graviditet.

 

Senfølger efter graviditeten

Vi er uden magt over vores krop og har ikke mulighed for at kontrollere, om vi er så heldige at blive gravide, og forblive gravide. Når vi står i en så sårbar situation, handler det om at tage vare på os selv.

Efter et eller flere tab og måske et langt forløb som ufrivillig barnløs, kan det give senfølger efter graviditeten. Du har været under et stort pres og måske har du ikke nået at give din sorg den plads, der var brug for. Du oplever måske hukommelsesbesvær og en følelse af at være ked af det, uden at være depressiv. Du kan være meget angst for at miste dit barn igen, som en naturlig del at de tab du tidligere har oplevet.

 

Engang var jeg bange for at blive gravid

Det var dengang jeg endnu ikke vidste, hvor svært det ville blive

 

Jeg er født i 1976 og jeg er gift med Søren, vi bor sammen i vores hus ved Dyssegård nær København.

Jeg har oplevet det på egen krop

Efter to hårde år med tre tabte eller afbrudte graviditeter, cyster, virkelig mange ægløsnings- og graviditetstests og hormon- og blodfortyndende behandling, lykkedes det endelig. I oktober 2016 kunne vi sige hjertelig velkommen til vores længe ventede ønskebarn Otto.

At miste et spædbarn eller være ufrivilligt barnløs er en voldsom oplevelse og følelsesmæssigt udfordrende, da intet længere er sikkert. At genfinde meningen med livet og finde tilbage til sig selv i en anden version, kræver tid og kærlighed til dig selv.

 

Jeg hjælper dig med at genfinde meningen med livet

Min tilgang til mine medmennesker bærer præg af et menneskesyn, hvor ethvert menneske er en helt unik skabning og at der er et formål med ethvert liv. Her hos mig, vil du opleve stor empati og rum til at udtrykke de svære tanker og følelser, som du oplever.

Det, der rører mit hjerte dybt, er når jeg får lov til at holde lyset i mørket, så du kan se det næste skridt, du skal tage. At få lov til at se dig vokse igennem sorgen, kærligheden og smerten, som jeg selv har gjort. At være med til at skabe en sammenhæng mellem hovedet, kroppen og hjertet, så du igen kan forvandles til et helt menneske.

 

Min uddannelse

Jeg er uddannet som Social og sundheds assistent i 2000. Senere fandt jeg ud af at uddannelse som Professions Bachelor i tekstil fag og formidling 2003-2007 var vejen jeg skulle gå. Jeg arbejde en del år som kulturformidler. Det var spændende at bringe kunst, mode og musik ud til folk, men længslen efter at gøre en større forskel for andre, førte mig tilbage til arbejdet med mine medmennesker. Jeg uddannede mig til Danse- og bevægelses terapeut fra 2011-2014. Jeg har arbejdet med Danse- og bevægelse terapi i mange sammenhænge. Efter min egen oplevelse som ufrivilligt barnløs og de tabte gravidliter manglede jeg et sted og gå hen. Et sted hvor krop og sind kunne hele, og jeg igen kunne få skabt tillid til min krop og til verden. Derfor har jeg lavet dette forum.

 

Jeg har sideløbende med mine uddannelser taget forskellige supplerende kurser:

  • Processamtaler (Coaching) og Kropsanalyse ved Instituttet for Life Energy
  • Meditationslærer ved Peter Bastian og Jon Bertelsen
  • Groove Facilitator (Et dans og bevægelses system)
  • Somatic Experiencing® (Chok og Traumeterapi)
  • Fysiologiske kurser ved blandt andet Lotte Pårup.  (Ånddræt. Bækkenbund. Fødder)
  • Prajna og Yin yoga workshop
  • Tantra ved Neel Fasting/Vækstcenteret

 

Jeg uddanner mig løbende og er i fast supervision. Dels fordi jeg ikke kan lade være, og dels fordi jeg synes det er min pligt at videre uddanne mig.

Skal jeg hjælpe dig?

Du kan få del i min viden via individuelle sessioner og min blog. Du er velkomme til at kontakt mig på mail@karenkrognielsen.dk eller på telefon + 45 51 51 58 51

”Det har været en dejlig, dejlig oplevelse at ”få krop på”

Hanne 

 

Terapi med kroppen i fokus

Du har ret til at sørge uanset om du har mistet dit spædbarn 4 uger efter det blev undfanget eller efter det blev født. Sorg handler nemlig ikke om tal men om din oplevelse af at have mistet.

Vi er ofte så optaget af fortiden eller fremtiden, at vi glemmer nuets kraft

Sorg er kærlighed, man ikke kan komme af med

Johannes Møllehave

At miste et barn, er at miste en del af sig selv og sin fremtid

Det er din vej og din alene. Andre kan gå med dig, men ikke for dig

"Jeg oplever en fuldstændig magtesløshed...

...og ud af denne magtesløshed vokser der for mig et håb, en livsvilje og en styrke"

"Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær"

Steen Steensen Blicher, præst og forfatter (1782-1848)

”Små øvelser, små ord kan føre til store og dybe indsigter...

Lone

”Dejligt og nærværende. Lært min krop lidt bedre at kende...

Lærte mig selv at stå ved den jeg er, samt at tænke/bruge mig i nye baner. At arbejde med kroppen giver en særlig styrke, synes jeg”

Camilla

Det kom virkelig bag på mig hvor meget jeg kunne relatere, det jeg oplevede i terapien ude i det virkelig liv

Marie

Har du mistet dit barn i graviditet eller kæmper med at blive gravid? Modtage 8 mails fyldt med viden, øvelser og afspænding der kan hjælp dig med at finde vej i alle de følelser der fylder.

Kontaktinformationer

Karen Krog Nielsen

Ellemosevej 119
2900 Hellerup

mobil: 51515851
Skriv til mig

FØLG MIG PÅ FACEBOOK