OG IKKE KAN SLIPPE UD…

Når følelserne køre rundt med dig

Kender du fornemmelsen af at side fast i en følelse eller i en hverdagsrutine som egentligt ikke passer dig. En følelse af at køre rundt og rundt i en rundkørsel uden at kunne sætte farten ned, så du kan finde vejen ud.

”Rundkørslen” kan være fyldt med angst, vrede, jalousi, mindreværd, stress eller skam.

Fælles for rundkørslen er at det er meget ubehageligt at være i den og man ikke kan stoppe tankerne eller handlingerne, hvilket skaber uro og ubehag.

 

Vi gør det alle sammen

Jeg tror de fleste af os kender den fornemmelse. Vi kan opleve skam og foragt over for os selv, over at sidde fast. Derfor griber vi til vores tillærte strategier per automatik, for at undgå at mærke ubehaget. Men det er sjældent at det får os ud af rundkørslen.

 

Tak for det der har været, men nu må du godt gå

De gamle strategier er der af en grund, de har bragt dig der til hvor du er nu og hjulpet dig igennem din tidligere udfordringer. De uhensigtsmæssige strategier kan være bruger af mad, shopping eller mange dates for at undgå at mærke de svære følelser. Det kan også være du altid har mange gøremål og aldrig har et øjeblik fri til dig selv, så du undgår at mærke hvordan du har det.

 

Vi gør som vi altid har gjort, endtil vi gør noget andet

Du skal ikke slå dig selv i hovedet når du igen benytter de strategier du kender. Hvis det er det eneste du kender til og den eneste vej ud af ubehaget og det giver en midlertidig lindring. JA så er det da klart at du griber til den handling. At dømme dig selv ender i endnu en rundkørsel af skam.

 

Små skridt, giver forandringer!

Første skridt er at være kærlig over for dig selv, se på de strategier du ender ud i, som en naturlig måde at reagere på, men også noget du ønsker der skal ændres.

Vær opmærksom når du mærker at nu får du lyst til at spise eller shoppe ect. Hvad vil der ske hvis du et øjeblik mærkede din følelse? Små skridt, giver en forandring.

At lave nye strategier tager tid. Der er ikke et quick fix. Så husk at se nådigt på den proces.

Du er velkommen til at dele dette blogindlæg med dem du tænker kunne have gavn af det.