Kender du følelsen af ensomhed? 
 
Det tror jeg de fleste af os gør, da det er en eksistentiel del af livet.
 
Men fylder det for meget bliver det tungt at bære på.
 
Føler man sig ensom sammen med venner eller sin partner, kan man opleve skam over at have denne følelse, men man kan også opleve sig endnu mere ensom. Fordi man i samværet vil opleve et stort split imellem de andre og en selv.
 
For nogle af os der ikke er blevet mødt i barndommen, men selv måtte klare følelsesmæssige udfordringer. Kan dette oplevelse som om vi har mistet en eller flere del af os selv og have svært ved at tro på os selv og finde fred med den vi er. 

Ensomheden opstår når vi ikke er hele. Måske mærker du ikke engang at du er ensom, men mærker en masse andre svære følelser. Ensomheden kan ligge under mange andre følelser og give en fornemmelse eller tvivl på om man overhovedet må være her i verden.  

Billedligt talt, skal du have samlede dig selv igen, på den måde vil den smertelig ensomheden forsvinde, i takt med at du bliver mere hel.

Der er flere måde at samle sig selv på.

Sæt dig et roligt sted og observer dine sansninger i kroppen. Hvor langt ned i lungerne trækker du vejret? Spænder du i skuldrene, mave eller fødder? Kan du mærke underlaget under dig? Eller kan du slet ikke holde ud at sidde stille og mærke de nævnte ting? 
Sans det der kommer til dig uden fordømmelse, hvad er det der er på spil lige nu?
 
Måske er dette nok til at du føler dig samlet og ensomheden vil aftage.
 
Du kan også gå et skridt dybere.

Mærke dine følelser i ensomheden. Ved at stille dig selv spørgsmålet: ”Hvem er ensom i mig?”  Det kan være det er barnet i dig eller teenageren, eller en anden alder der kalder på dig. Måske kan du allerede mærke hvem det er, der ikke er blevet mødt på den måde du havde behov for det. Måske får du svar og kan allerede hjælpe dig selv.
 
Du kan også spørge dig selv, hvad ved du allerede om ensomheden og hjælpe dig selv med at blive endnu mere klar i ensomheden.

Klarhed og kontakt til dig selv, hjælper med at hele ensomheden.
 
I denne Corona-tid kan det være rigtigt svært at være med ensomhed, hvis du er i fertilitets behandling, lige har mistet sit barn eller at ensomhedsfølelsen bare fylder rigtigt meget.

Derfor vil jeg gerne tilbyde at du kvit og frit kan booke en gratis samtale på 20 minutter hos mig.

Det koster dig altså ikke noget ud over din tid. Du skal dog booke en tid via sms på 51 51 58 51 eller mail. Tilbuddet gælder til d.15 april 2020
 
Jeg ønsker dig alt godt!

 

Du er velkommen til at dele dette blogindlæg med dem du tænker kunne have gavn af det.