Du må godt, begynde at tænke på dig selv

Måske en lidt provokerenden overskrift, jeg ved det. Men hør her, det her er vigtigt

Jeg ved det er svært at passe på sig selv, jeg kender det alt for godt….

 

Hvorfor er det så svært ?

Uanset hvor søde forældre og omsorgspersoner vi har mødt i vores barndommen, kan det ikke undgås at vi har måttet pakke lidt af os selv væk, der har ikke været plads til hele dig. Når vi som børn har oplevet at noget af vores indre ikke har været velkomment, så rammer det vores oplevelse af ikke at have ret til at være i verden.

Når vi ikke helt tror på at vi har ret til at være i verden, hvordan står man så ved sig selv når livet brænder på?

 

Det er ofte her vi bøjer nakken og giver for meget af os selv eller ikke står ved hvad vi har brug for. Fordi at vi er bange for ikke at være velkommen. Dette kan vise sig på mange måder.

  • Man bliver for samarbejdsvillig
  • Man kan være vældig servicemindet
  • Man kan være meget vred på verden
  • Man kan være optaget af alle andre
  • Man kan opleve at det er synd for en selv
  • Man kan ikke finde ud af at sige Nej
  • Man sætter alle andre før en selv
  • Man taler om alle dem der ikke er tilstede for at skabe et bånd til dem der er
  • Osv., du har helt sikket din helt egen version, ligesom jeg har min.

Det er dig der skal skabe det.

Der er ikke nogen lette veje eller quick-fix. Der er kun en vej og det er at du begynder at mærke efter hvad du har brug for.  Har du brug for en lur, har du brug for at sige hvordan du har det, har du brug for alene tid eller brug for at se din kære i øjnene.

Uanset hvad du oplever du har brug for, er det dig der må række ud og opfylde dit behov. Der er ikke andre der kan gøre det, men du kan bede om hjælp. Jeg ved det kræver mod at stå ved den man er og hvordan man har det.

 

En dråbe i havet

Nogle gang skal der ikke meget mere til end små ændringer. Det er som en lille dråbe der falder på en stille havoverfalde, det skaber ringe i vandet. Små ændringer kan styrke dig til at ville have mere. Mere selvomsorg i dit liv giver dig styrke og er en vej til at være hele dig.

I min familie har vi aftalt at jeg går fra hver dag og mediterer, nogle dag bliver det kun 15 min andre dag 30 min. Meditation giver mig ro til at jeg kan mærke mig selv og mine behov og derved er det også nemmere for mig at give mig selv omsorg. Fordi jeg har et overskud.

Hvad skal der til for at du kan overskud ?

 

Lyt til podcasten RAMT om ufrivillig abort, sorg, traume og glæde, lige her.