Der er ingen i denne verden der har lyst til at mærke eller beskæftig sig med sorgen og når vi så rammes af den, kender vi slet ikke dens styrke og pågåenhed. Når du tør kikke sorgen og smerten i øjen, kan du opløse smerten.

 

Når ulykken kommer tager din reptilhjernen styringen

Når du gennemgå en så traumatisk oplevelse som at mistet dit barn, sker der nogle ændringer i din hjerne hvor meget af det du kender som ”dit normale jeg” bliver skubbet til side og din reptilhjerne tager styringen. Din reptilhjerne er den del af din hjerne der styrer dine impulser og dit nervesystem. Den er så stærk i sin styring at du slet ikke kan nå at tænke før den har reageret. Du har måske hørt den blive omtalt som din stenalderhjerne.

Se en visuel fremstilling af hjernes tredeling 

  Reptilhjernen aktiverer dit alarmberedskab i kroppen og gør kroppen klar til kamp, flugt eller stilstand. Hvilken af disse tre elementer din reptilhjerne vælger afhænger af dine tidligere erfaringer, din personlighed og hvordan den vurdere situation. Der er ikke altid en logisk sammenhæng mellem den situation du står i og din reaktion. Du reager sådan fordi din krop oplever det at miste så stressfuldt at det opleves som en livsfarlig situation. Forstil dig du kommer cyklende og der er en bil der pludselig svinger ind foran dig og er lige ved at ramme dig. Men du bliver ikke ramt og du cykler fint videre. Men inden i din krop sker der en hel masse. Du bliver vildt forskrækket og spænder alle muskler i kroppen. Hjertet begynder at banke hurtigere, pulsen er høj og du bliver måske lidt svedig. Det kan være du bliver vred eller pluselige får lyst til at græde. Du kan mærke en uro der pulserer rundt i kroppen. Alt sammen noget der sker i din krop i løbet af et par sekunder. Oplevelsen sætter sig spor i din muskulatur, i dine energibaner og din krop. Det samme sker når du gennemlever at miste dit barn i din graviditet eller lige efter.

 

Når kroppen taler, må du lytte

Hvis du ikke får bearbejdet dit traume, når du har mistet dit foster eller barn vil din krop og sind have lettere ved at aktivere dit alarmberedskab og du kan opleve følelses flashback. Følelses flashback betyder at du reagerer følelsesmæssigt voldsomt på noget som måske slet ikke behøver så voldsom en reaktion. Du kan også opleve at du overvældes voldsomt af angst ved en ny graviditet, eller have svært ved at samle tankerne. Dette sker fordi dit nervesystem er aktiveret og traumet ubearbejdet. Når du ikke får bearbejdet dit traume kan du opleve at kroppen begynder at reagere med stress signaler. Overhører du signalerne, vil din krop reagere med flere og flere symptomer. Disse stress signaler er i virkeligheden kroppens måde at advare dig på og din krops måde at sige fra og gøre opmærksom på at der er et problem. Fysiske stress signaler
 • Problemer med at sove
 • Uro i kroppen
 • Hjertebanken
 • Svedeture
 • Mavesmerter
 • Stor træthed
 • Appetitløshed
 • Svært ved at tænke sammenhængende tanker
 • Hukommelse besvær
At gå med et uforløst traume kan ofte udløse angst, depression og stress samt mange psykosomatiske symptomer, som f.eks. spændingshovedpine eller voldsomme underlivssmerter.  

Kroppen kan holde på sorgen eller sætte sorgen fri

Hvis du ikke arbejder med de spor som traumet har sat i din krop efter en graviditet, abort eller fødsel, vil de stadig fylde i din krop og du vil opleve at det kan være svært at slippe savnet, og at savnet vil fylde smerteligt meget og forhindre dig i at være glad. Dermed ikke sagt at sorgen ikke er der, for det er den. Men styrken af sorgen skal gerne aftage med tiden, til at være noget du kan leve med. Normale sorgreaktioner
 • Træthed: kan ikke holde til nær så meget, eller i så lang tid af gangen, som før tabet
 • Hukommelsesbesvær: problemer med at huske, og svært ved at koncentrere sig
 • Svært ved at lære nyt: behov for at få forklaret ting/opgaver mange gange
 • Svært ved at holde overblikket: svært ved at blive afbrudt, holde fokus og ændringer i planer kan virke meget krævende
 • Øget sanse-følsomhed:
 • Andre symptomer kan være: søvnproblemer, kort-lunte, appetitændringer, svimmelhed, hyppige smerte i hoved/maven, energiløshed, lettere til tårer og nedsat lyst til social kontakt.

Sådan slipper du sorgen

Ved at arbejde med dit tab i samspil med kroppen og se på dine energiblokeringer vil du åbne op for de steder traumet har sat sig i din krop. I arbejdet med kroppen vil traumet forløses og give plads til at kroppen igen kan reagere mere frit og ikke kun fra reptilhjernen. Når du arbejder med sorgen vil du opleve at du kan lære at rumme din sorg og at det er muligt at bevare en åbenhed. Så der også bliver plads til at mærke liv, glæde og håb. Det er i dette rum af sorg, liv og åbenhed, du kan hente accept af det der er sket dig. En livserfaring som kan være med til at sætte fokus på hvad der er vigtigt for dig og give dig en større bevidsthed om dig selv og dine ønsker. Sorgen sætter sig i din krop som blokeringer og hæmmer den frie energi i at løbe rundt i kroppen. Har du lige mistet vil jeg foreslå dig at tage kontakt til en professionel terapeut der kan hjælpe dig. Er det noget tid siden du har mistet og stadig oplever f.eks. træthed, håbløshed eller raseri anfald kan du selv gøre noget for at løsne disse energiblokeringer. Du kan ikke træne sorg og ulykker væk men du kan øve sig i at rumme dem. Tænker du at det der energisnak er hokus pokus så se med på video, hvor der vil være en energi øvelse så du kan forstå hvad jeg taler om. Det er nemlig slet ikke så hokus pokus. KLIK HER Hjælp dig selv med at blive bevidst om dine energi blokeringer. Få løsende op og slip dine energiblokeringer så du får et større flow i din krop og i dit liv. Hent ØVELSE her.  

Sorgen er bagsiden af din kærlighed, drømme og ønsker

 

Modtager du ikke nyhedsbrevet har du mulighed for at tilmeld dig HER 

Du er velkommen til at dele dette blogindlæg med dem du tænker kunne have gavn af det.