Tension and trauma releasing TRE® øvelser er for dig der ønsker at slippe stress og traumespændinger med kroppens naturlige evner. TRE® smidiggør bindevævet, regulerer kropsspændinger og beroliger nervesystemet – uanset alder og fysik.</p>
<p>Når vi oplever stress, bliver udsat for tab eller traumatiske hændelser, sætter det sig som spor i muskulaturen, bindevævet, ja i hele kroppen. Spor som vi mærker som sammentrækninger eller opspændinger i kroppen.</p>
<p>At have en psykisk eller fysisk stresset og anspændt krop kan over tid lede til stram muskulatur og bindevæv, der nedsætter den indre fysiske bevægelighed og forringer kroppens sanseindtryk.

TRE® Rysteterapi FORLØB for dig der kæmper med stress, spændinger, traumer og som savner at mærke ro og kontakt til kroppen.

 

 

 

Holdstart søndag d.14 april 2024. 


Over 2 måneder lære du at bruge TRE -Rysteterapi, så du kan forløs spændinger og stress på egen hånd. Du vil lære de mange forskellig teknikker man kan bruge for at fordybe TRE endnu mere. Så du vil opleve ro og en smertefri krop.

Forløbet starter søndag den 14 april, hvor du vil blive grundigt introduceret til, hvad TRE er, og hvad du skal være opmærksom på. Herefter følger der tre mandag d.29. april, d13. maj & d.27. maj kl.17.30-18.45 . Dette giver dig tid til at øve dig derhjemme og dele dine oplevelser samt eventuelle udfordringer med os. Når vi skal etabler en ny vane, er det en god idé at have nogen at dele erfaringer og eventuelle problemstillinger med, så du ikke føler dig alene i processen

Tension and trauma releasing TRE® øvelser er for dig der ønsker at slippe stress og traumespændinger med kroppens naturlige evner. TRE® smidiggør bindevævet, regulerer kropsspændinger og beroliger nervesystemet – uanset alder og fysik.

Når vi oplever stress, bliver udsat for tab eller traumatiske hændelser, sætter det sig som spor i muskulaturen, bindevævet, ja i hele kroppen. Spor som vi mærker som sammentrækninger eller opspændinger i kroppen.

At have en psykisk eller fysisk stresset og anspændt krop kan over tid lede til stram muskulatur og bindevæv, der nedsætter den indre fysiske bevægelighed og forringer kroppens sanseindtryk.

Dette kan give en uhensigtsmæssig påvirkning af vores åndedræt, give utilpashed, uro, hovedpine, søvnbesvær, angst, depression og vrede. Det kan også påvirke vores evne til at berolige nervesystemet og kan give en afstandtagen til kroppen og forstyrre vores oplevelse af velvære.

At opretholde stress eller traume spændinger i kroppen, fungerer som en form for beskyttelsesmekanisme, men det kræver en betydelig mængde energi. Dette betyder, at den energi, du ellers kunne have brugt til at leve livet fuldt ud, i stedet forbruges af kroppen for at håndtere og undertrykke gamle traumer samt holde stressniveauet nede. Med den selvhelingen TRE® metoden kan du forløse disse spændinger selv.

Metoden TRE®, som består af syv enkelte øvelser, er udviklet af David Bercilli til at forløse spændinger efter stress og traumer i kroppen. En metode til selvheling.

Noget der er helt enkelt kan også være effektivt

TRE® er for dig der

  • Har haft et fysisk eller psykisk traume
  • Har smerter eller nedsat mobilitet
  • Er stressramt og har brug for at regulere dit nervesystem
  • Har mistet tilliden til din krop
  • Oplever uro og kropslig nervøsitet
  • Ønsker større egenomsorg
  • Har oplevet tab og sorg
  • Er nysgerrig på viden om kroppens sammenhæng og nervesystem
  • Har lyst til at opleve en bedre kontakt til dine følelser og lære at forstå din krop og sind.

 

DYBDE, VITALITET, LIVSGLÆDE OG ENERGI

Vi kan gå i terapi og tale om vores traumatiske oplevelser, men får vi ikke inviteret kroppen med ind i samtalen, kan det være svært at slippe den opspændte krop og få opbygget tilliden til, at din krop er skøn, som den er.

TRE® øger din følelsesmæssige, mentale og fysiske ligevægt, og kan for den enkelte opleves at have en terapeutisk effekt.

 

Er du i tvivl om TRE® er det rigtige for dig så book en gratis afklarende samtale HER

 

AT LYTTE NÆNSOMT

Vi vil igennem hvert undervisningsforløb invitere krop og psyke med uden at presse eller have forventninger, og vi vil vente på kroppens respons. Kroppen kender vejen. Et grundlæggende element  i TRE®-metoden er selvregulering. Selvregulering er vigtigt for ikke at overstimulere kroppen. Hos nogle kan kroppen og/eller sindet have lidt overlast i længere tid, og det kan derfor være svært at kende det rette tempo, og derfor er det godt at få hjælp til at genlære det.

Når du øver selvregulering i TRE®, vil du også kunne begynde at bruge det i andre områder af dit liv. Fordi du får skærbet din bevidsthed om dine egen formåen og behov. Derfor vil vi træne at lytte til kroppen, dens visdom og subtile beskeder. Så vi respekter os selv og kroppens medfødte evne til at hele sig selv.

 

Når du trykker tilmeld, skal du vælge TRE Forår/sommer 2024 og derefter dato d.14.04. Så er du tilmeldt hele forløbet.

Kære Karen.
Tusind tak. Det var så spændende og noget er sket. Min mor kom på uanmeldt besøg i går, hvilket er ret usædvanligt. Tror ikke hun har gjort det i over 1 1/2 år. Og da hun kom var jeg helt rolig. Jeg sad bare og var beskuer af det hele. Jeg var ingenting indeni. På den gode måde. Helt u tilknyttet. Jeg skal ikke redde hende og hun skal ikke redde mig. Vi skal ikke reddes. Og jeg sagde endda fra meget tydeligt og klart 3 gange uden vrede eller modstand, da hun blev ved med at afbryde mig. Og til sidst endte hun med at sidde helt stille og lytte. Det var STORT. Tak for dig ❤❤❤ /Pernille

TRE Workshop

Pernille

Jeg fik prøvet TRE for første gang. Med Karen som instruktør blev jeg ført godt og sikkert gennem øvelserne. Det virkede og da kroppen begynde at ryste, var Karen både opmærksom, hjælpsom og smilende, så det blev en super oplevelse. Kan kun anbefale alle at prøve og få fordel af professionel og nærværende instruktion i en rigtig god stemning. /Lotte

TRE Workshop

Lotte

Jeg synes det var sindssygt dejligt og også spændende at deltage. Jeg blev overrasket over hvor afslappet jeg blev og hvor dejligt det var at lave øvelserne og være i rystelserne. Der var en rigtig fin åbenhed overfor hinanden på holdet og Karen havde instrueret os i hvad vi skulle gøre i de forskellige situationer der kunne opstå under vejs.

Jeg synes undervisningen var meget seriøs og baseret på faglig viden. Jeg følte mig helt tryg i situationen fordi du, Karen, var helt tryg og helt tydeligt havde styr på hvad der skulle ske. Der var en dejlig rolig og rummelig atmosfære, hvor det var trygt at udfordre sig selv i forhold til øvelserne, som jeg ikke havde prøvet før.

Karen gav mig en god følelse af at jeg ikke kunne gøre noget forkert eller lave fejl. Det gjorde det nemt for mig at give mig hen til den afslappende følelse og velvære. Det var mærkeligt at mærke rystelserne første gang, men jeg var godt forberedt af dig, og kunne derfor hurtigt begynde at hvile i rystelserne og arbejde med dem. Du var både professionel og omsorgsfuld.

Det er en god erfaring for mig at vide, at der findes øvelser der kan hjælpe mig med stress og spændinger. Jeg er fascineret af hvordan kroppen ubevidst kan få fat i spændinger, som jeg ikke kan få fat i med øvelser jeg laver bevidst. Jeg synes det var dejligt at der var fokus på velvære og ikke på styrke og udholdenhed. /Sine

TRE Workshop

Sine

FÅ EN PRAKSIS DER HOLDER VED.

Når vi ønsker at lære noget nyt og implementere det i vores liv, skal vi gentage det mindst 21 gange, er der nogle der siger. Om det lige er 21 gange er nok ikke et afgørendene, men at øve sig gentagende gange og at have nogle at dele oplevelserne med, er afgørendende for at man kan få en praksis, der holder ved.

Derfor er forløbet bygget op omkring en fast gruppe på max 4 deltagere. Her vil du få tid og rum til at fordybe dig i TRE® gennem flere måneder. Du vil have en gruppe at vende tilbage til med erfaringer og oplevelser.

Du vil i dette forløb lære metoden TRE® at kende, så du kan bruge det derhjemme, samt blive introduceret til nervesystemets måde at fungere på i din krop . Du lærer at bruge TRE øvelserne korrekt og får hjælp til individuel tilpasning af hver øvelse, for din krops bedste komfort. Du vil gå fra undervisningen med en oplevelse af fordybelse og afspænding.

Hver undervisningsgang afsluttes med en afspænding og en deling af de erfaringer, vi har gjort os undervejs.

Du vil allerede efter første undervisningsgang være i stand til at lave TRE® på egen hånd derhjemme.

Alle kan deltage på forløbet uanset alder og fysik, da undervisningen helt kan tilpasses den enkelte. Kom i behageligt tøj, du kan bevæge dig i og gerne i lag-på-lag, da din temperatur kan variere undervejs. Tag gerne yogamåtte og et tæppe med, har du ikke dette kan du selvfølgelig låne.

 

DET HER FÅR DU MED I KURSUSET

 • 7,5 timers undervisning
 • Grundviden om dit nervesystem
 • En TRE praksis du føler dig du kan forsætte der hjemme
 • En oversigt over de 7 opvarmningsøvelser
 • En lydfil du kan bruge til afspænding
 • En notesbog til dine oplevelser med TRE
 • Et fælleskab til at dele dine oplevelser i

 

Er du i tvivl om TRE® er det rigtige for dig, så book en gratis afklarende samtale HER

DET PRAKTISKE

4 undervisningsgange fordelt over foråret/sommer 2024. En workshop af 4 timers varighed og 3 mandag af 75 minutters varighed.

Forløbet starter søndag d.14 april kl.10-14.

3 Mandag d.29.4,  d.13.5 & d.27.5 kl.17.30-18.45

Du tilmelder dig hele forløbet. Pris: 2650 kr.

Beløbet kan betales i to rater á 1325 kr. Første rate når du tilmelder dig og anden rate d.1.5 2024.

Der er tid imellem undervisningsgangene, så du har mulighed for at fordybe din egen praksis og vende tilbage med problemstillinger og opdagelser, du har gjort dig.

Tilmeldingen er bindende og penge refunderes kun i tilfælde af at forløbet må aflyses.

ADRESSEN: Gentoftegade 70. 2820 Gentofte

Når du trykker tilmeld, skal du vælge TRE Forår/sommer 2024 og der efter dato d.14.04. Så er du tilmeldt hele forløbet. 

 

FORBUNDET FRA INDERST TIL YDERST

Når vi oplever voldsomme hændelser eller stressede situationer over længere tid, reagerer vores nervesystem på forskellig måder. Vi spænder op i kroppen, særligt i psoas-musklen, som forbinder underkroppen med overkroppen. Når vi efter at have været i ”fare”, igen er i sikkerhed aflader vores nervesystem ved at lade kroppen ryste, hvis vi ikke blander os.

Men ofte stopper vi denne naturlige rysten og kommer derved til at forhindre den naturlige helen, fordi vi ikke ved bedre, og fordi vores socialisering forhindrer os i at ryste. Men for mange der er i en længerevarende stresstilstand, som tab eller psykiske og fysiske traumer, er de fanget i en evig stress. En stresstilstand som for kroppen og hjerne opleves som at have sabletigerne lige i hælene. Du føler dig aldrig sikker eller kan være i ro.

Dette giver en konstant opspændthed, stresshormoner og en ubalance i det autonome nervesystem, hvilket kan medføre psykiske og fysiske gener, der umiddelbart kan være svære at finde en årsag til.

Igennem de syv øvelser aktiveres musklerne og bindvævet fra fodsålerne og op igennem benene til psoas og bringer psoas og måske resten af kroppen til at ryste. Dette kaldes neurogene rystelser.

Rystelserne følelse rar og man oplever ofte forøget energi, mere fokus og dyb afspænding efterfølgende. Undervejes i processen med øvelserne har man selv kontrollen med øvelserne, og det er vigtigt, at det ikke opleves ubehageligt eller anstrengende.

Øvelserne kan laves alene eller i grupper og er brugt til helt store grupper ved fx naturkatestrofer. Øvelserne har desuden vist sig effektiv til at lindre symptomer ved angst, stress, muskelsmerter, autoinome lidelser som fx sklerose samt lindre symptomer på PTSD.

Det er ikke nødvendigt at vide noget om nervesystemet eller TRE® for at deltage, du skal bare møde op. TRE® er ikke fysisk anstrengende og du kan opnå fine resultater med øvelserne udført blidt og med nydelse.

 

HVEM UNDERVISER?

Jeg er en erfaren underviser med mere end 10 års undervisning indenfor dans, bevægelse og personlig udvikling. Jeg har egen psykoterapeutisk praksis og har specialeområde i kvinder der har mistet deres barn i graviditeten. Sorg, traumer og hvordan glæden findes igen efter store livsomvæltninger er noget af det, der ligger mig meget på sinde, og derfor er TRE så genialt.

Med TRE kan kroppen få et talerør, der hvor ord ikke længere kan bruges, og med TRE oplever jeg, at nå en afspænding af tidligere traumer, som ikke er muligt via kun taleterapi.

 

Når du trykker tilmeld, skal du vælge TRE Forår/sommer 2024 og derefter dato d.14.04. Så er du tilmeldt hele forløbet. 

 

 

IGANGVÆRENDE ELLER AFHOLDT FORLØB

2024

Forårs forløb 1 søndag og 3 mandag

Søndag d.04. fabrura og 3 mandag kl.17.30-18.45 d. 19. feb, d.04. marts & d.18. marts 2024

2023 

Efterår / Vinterforløb 1 søndag og 4 torsdage

Søndag d.29 Oktober 2023 kl.10-14.30 og 4 torsdage kl.17.30-19.30 d. 02. nov, d. 23 nov,  d.7 dec. & d.21 dec 2023

Sensommerforløb  1 søndag og 4 torsdage

Søndag d.27. aug 2023 kl.10-14.30 Derefter 4 torsdage kl.17.30-19.30 D. 14. sep, D. 28.sep,  D. 12. okt. & D. 26.0kt. 2023

FORLØBET ER UDSOLGT

Forår/sommerforløb 1 søndag og 4 torsdage

Først gang søndag d.30 april 2023

FORLØBET ER UDSOLGT

Forårsforløb 6 torsdage over 4 måneder.

Først gang torsdag D.19.jan.

FORLØBET ER UDSOLGT 

Dejlig nærværende undervisning, med et skud af morskab. Nemt, direkte og klar guidning, lige til at følge. Opmærksom og tilstede. Tak /Marie A.

TRE Workshop

Marie

Jeg meldte mig til undervisningen fordi jeg synes det er fascinerende med en metode som får kroppen til at heale sig selv. Det var en dejlig enkel og let forståelig undervisning i en tryg atmosfære. Karen er god til at skabe en atmosfære, hvor man føler sig set og accepteret, og undervisning er præcis og tilpasset os der er til stede.

Tak for en inspirerende oplevelse som jeg gerne vil gå videre med. /Tine

TRE Workshop

Tine

Undervisningen var meget kompetent og gav rigtig god information om, hvad der skulle ske inden øvelserne men også imens vi lavede øvelserne. Det gjorde, at jeg kunne føle mig tryg. Karen var meget omsorgsfuld og hurtig til at opfatte, hvis man havde brug for ekstra opmærksomhed. Jeg fik åbnet op for og forløst noget smertefuldt, der sad dybt inde i mig.

Jeg kan varmt anbefale Karen hun er meget nærværende, omsorgsfuld og professionel.

TRE Workshop

E

TRE forløbet hos Karen har været et super fint forløb. 
Karen er god til at formidle alt omkring TRE på en rolig, autentisk og faglig måde. 
Hun ser og møder hver enkelt og hele gruppen præcis, der hvor behovene udspringer. 
Det har været forløsende at lærer TRE i Karens trygge hænder.
TRE Forløb

Birgitte 65.

KONTAKT INFORMATION

 

Karen Krog Nielsen

Gentoftegade 70

2820 Gentofte

 

M: 51 51 58 51

E: mail@karenkrognielsen.dk

 

CVR:30886100

 

 

DU ER IKKE ALENE

Når livet gør ondt kan det være svært at tænke klart. Følelserne kan blive overvældende og ensomheden kan vokse.

Men du skal ikke gå alene med dine tanker og oplevelser. Livet har så meget at byde på, selv om det kan være svært at mærke når man har det skidt.

Lad mig hjælpe dig med det der er svært, det kan være mangel på selvværd, sorg, ensomhed, traumer og ondt i krop og sjæl.

Jeg er af den overbevisning at vi kommer her på jorden med hver vores sande autencitet. Desværre kan vi under vores opvækst og liv, blive nød til at forhandle eller sælge ud af vores autencitet for at overleve i den  konstalation vi er i. Det gør os ulykkelig og utilpasse ikke at være i kontakt med vores sande natur.

Jeg støtter dig i at genfinde forbindelsen til din sand autencitet.

DIN GARANTI FOR KVALITET

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutiskforening og deltager fast i supervision. 

Jeg er kun uddannet ved psykoterapeutiske uddannselsessteder, der er godkendt af DPF.

Dette sikrer dig, at du modtager kvalificeret hjælp.

Logo for psykoterapeutforeningen