Det er ikke din skyld.

Sådan blev det bare

Der er en bred forestilling om at livet skal leves let, uden udfordringer og med fuld kontrol. Når vi så mister kontrollen og for eksempel ikke kan få det barn vi drømmer om, påtager vi os skylden for ikke at lykkes. Vi vender følelserne indad og banker os selv i hovedet. Det kan føre til stress, angst og depression.

Vi oplever et pres som dels er skabt af vores egne forestillinger om hvordan livet skal være, og dels tildeles af samfundet. Et samfund som er styret af idealer, effektivitet, økonomi og hvor der ikke er plads til de menneskelige udsving som et fertilitet?- eller sorgforløb byder på.

Det er benhårdt at være i et fertilitetsforløb. Uvisheden, angsten og alle de undersøgelser man skal lægge krop til tærer på ens psyke. Det er så vigtigt at være opmærksom på at du ikke påtager dig skylden. At dette desværre er blevet dit lod i livet, men det er ikke din skyld.

 

Kronik – Myten om mennesket uden symptomer

Der er ikke noget i vejen med dig!

Hav en ydmyghed for livets realiteter og den virkelighed du er i. Jeg tror ikke på at der er noget quik fix. Ordet lidelse som jeg her bruger om både fysisk og psykisk smerte, er desværre en del af mennesket’s liv.

Der er ikke noget i vejen med dig ! Du skal finde en vej igennem dit liv og dine lidelser. Og det er helt ok at skrige til verden at den er uretfærdig og at græde over at livet ikke er som man drømte om. Det tager tid at komme sig over sorgen, og tid at acceptere at du måske lige nu er i et limboland, hvor det kan være svært at forstå hvorfor du skal udsættes for dette her.

 

Sorgen er som en korkprop

Vi gør alle vores bedste med de forudsætninger vi har fået i vores liv. Men nogle gange kan smerten være så voldsom at det kan være svært at acceptere og vi forsøger at undvige virkeligheden. Er du ikke med din sorg og smerte bider det sig selv i halen. Sorgen indhenter os altid på et tidspunkt, måske først tre år efter, men den vil poppe op som en korkprop til du tager dig af den. Der er en vej til at være med livets lidelser og det er at involvere din krop.

 

 P1 Kejser – Når sorgen tager magten

 

Spørg din krop og du vil finde vej

Så længe kroppen ikke er involveret, er al selvheling og selvudvikling efter min mening et selv bedrag. Din krop har erindring om alt det du har været igennem og du skal også have din krop med når du skal hele igen. Din krop kender svaret for den videre vej du skal gå.

 

Din krop kalder

Når din krop kalder på dig og du ikke lytter, fordi du måske bliver bange for at sige fra, er det skadeligt for dig. Skadeligt for din selvforståelse og selvværd. Når du stiller op til noget der i virkeligheden går dig imod, eller når du påtager en mine som den søde pige, er det selvbedrag. Selvbedrag stopper din livsglæde og den fri energi i din krop.

 

Læs mit tidligere blogindlæg – Sige STOP

 

Sådan forandres lidelse til levet erfaring

Vi lærer os selv at forsvinde fra den vi er. For når vi er fuldt og helt med os selv, med den vi er, kan vi ikke løbe fra vores følelser. Er du først bevidst om dine følelser og ikke handler i overensstemmelse med dem gør det virkeligt ondt.

At være med det der er i dit liv, uden at skulle pynte på det. Uden at give dig selv skylden, men at observere at sådan er det lige nu, er nødvendigt for at kunne forandre lidelsen til en erfaring, der er til at leve med.

 

Giv dig selv den største gave

Hvornår har du sidst spurgt dig selv, hvad du havde allermeste brug for lige nu og så givet dig selv det? Giv din krop og dit sind det der er brug for. Måske er det hvile, god mad, stilhed eller noget helt andet. Giv dig selv den største gave af alle: at tage vare på dine behov.

 

Tag var på dig selv

Måske er det svært for dig at give efter for dit eget behov. Så spørg dig selv, hvad er det jeg ikke vil stå ved eller fylder ud i mit liv og i min krop – når jeg ikke står ved mine behov?

Når du lærer at lytte til din krop og dit hjerte, vil du også lære dine grænser at kende, dine behov og din egen sandhed. Så vil du vide hvornår du er gået over grænsen. Hvornår du skal sige ja eller nej og du vil kunne gøre det uden at føle skyld, fordi du ved det er din sandhed.

Livet er ikke nødvendigvis nemt. Men når du går din egen vej vil du blive i stand til at kunne rumme livets udfordringer.

 

Ønsker du forandring?

Dette blogindlæg er vokset frem efter jeg over en periode er støt på kvinder der slås med at livet ikke er blevet som de havde drømt om og den smerte det giver. Når de ikke vil acceptere livets situation.

Hvis du nåede her til i teksten, må det have ramt noget i dig og jeg håber det vil kunne hjælpe dig et skridt videre i dit liv.

Hvis du skulle ønske min hjælp er du altid velkomme til at kontakt mig til en GRATIS og uforpligtende samtale som du kan bestille her. Du har også mulighed for at se hvilken kurser jeg tilbyder her